|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Proziaki - gorlicki przysmak

A dziś w "kuchni regionalnej" Kalina Szyszka-Treppa przygotowała dla Państwa materiał o dniu, które łączy pokolenia. A to za sprawą dwóch młodych kucharzy, który w swojej restauracji w Gorlicach łączą lokalność i tradycję z pomysłowością i nowoczesnością. O jednym z efektów kulinarnej twórczości opowiadają jego autorzy Artur Cetnarowicz i Filip Rodak.
100%
0%
WASZE KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 1

Sieciech

Środa, 3 maja 2017, 10:48

U nas nazywały się "sodoki" - bo są na sodzie, lub " landwery" bo gdy wpadła do wsi austriacka landwera to natychmiast żołnierze żądali mąki z której sporządzali te placki. Z tego samego powodu nazywano te placki również "piechociorze" (pjychociorze)

Odpowiedz